Als een mogelijkheid voor de lunch en/of het diner is gast aantafel een optie. Cubamovesyou organiseert hiervoor de kaders.
Gast aan tafel tijdens dansprogramma in Santiago de Cuba
De deelnemers van de dansreis genieten tijdens gast aan tafel

Gast aan tafel is een concept bedacht en uitgewerkt door Cubamovesyou.

Cubamovesyou organiseert deze etentjes maar het is geen vast onderdeel van het programma. Het is een keuze die direct door jouzelf met de Cubaanse aanbieders afgerekend wordt.

De opzet is om bij de Cubanen thuis de lunch en/of het diner te gebruiken op momenten dat je hier zelf voor kiest.
Er zijn door Cubamovesyou goede adressen hiervoor geselecteerd, bij voorkeur in casa’s waar gasten verblijven.

Gast aan tafel tijdens dansprogramma in Cuba
Deelnemers dineren tijdens gast aan tafel moment

Er is een menu- en prijslijst vooraf opgesteld. Tevens is er een agenda op welke tijdstippen het mogelijk is om ergens te gaan eten. Voordelen van gast aan tafel:

1. Je kunt anderen mensen van de groep in kleiner gezelschap beter leren kennen,

2. Het eten is relatief bezien van een goede kwaliteit en redelijk geprijsd,

3. Mocht je een hotel geboekt hebben dan kun je toch eens een of meer casa’s zien, mocht je zelf in een casa verblijven dan kun je ook andere casa’s zien.

Gast aan tafel tijdens dansreis in Cuba
Deelnemers genieten op terras van gast aan tafel tijdens Salsa dansreis

Het is optioneel om hier al dan niet gebruik van te maken. Je kunt ook zelf ter plaatse kiezen hoe vaak je dit wil doen. De keuze is wel steeds minimaal een dag vooruit. Dit om de Cubaanse aanbieders in de gelegenheid te stellen dit goed te kunnen organiseren.

Het is een mogelijkheid om de Cubaanse keuken wat beter te leren kennen.
Vaak worden er naast het eten ook nog drankjes klaargemaakt. Bijvoorbeeld op basis van vers fruit.

 

Zie voor een sfeerinpressie op facebook het fotoalbum:

=> Aan tafel bij de Cubanen

One Comment

  1. Tijdens de door Martin georganiseerde reis in december 2012 was er al een mogelijkheid om te genieten van het ‘ gast aan tafel’ -concept.
    Martin heeft alle adressen van te voren bezocht, gesproken met de eigenaren en de koks. Een aandachtspunt was daarbij de kwaliteit en diversiteit van de maaltijden en bovenal de hygiëne. Voldeed men niet aan de hoge eisen die Martin stelde dan viel deze eetgelegenheid zonder pardon af.
    Alle adressen waar ik heb gegeten hadden een mooie ambiance, een vriendelijke en ronduit gastvrije ontvangst en heerlijk eten. Compliment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *