Salsaencasa

Salsaencasa is een dansschool onder leiding van Osmany Machado.

Salsaencasa dansschool in Havana
Salsaencasa dansschool in Havana

Achtergrond Osmany

Osmany is een getalenteerde danser uit Havana.
Nadat hij jarenlang ervaring heeft opgebouwd bij Sprachcaffe is Osmany een eigen dansschool begonnen; Salsaencasa.
Onder de inspirerende leiding van Osmany hebben een aantal dansers uit Havana zich aangesloten bij Salsaencasa.

Salsaaancasa kan individuele dansles geven in de casa-particular (bread- en breakfast) waar je verblijft. Maar het is ook mogelijk om een groep op een wat ruimere locatie les te geven.

Martin Krouwer heeft Osmany Machado in november 2010 tijdens een dansreis leren kennen. Door de goede reactie van de dames die les van Osmany kregen en door de lovende kritieken van andere dansers viel Osmany in positieve zin al snel op.

In 2013 heeft Martin Cubamovesyou opgericht en Osmany heeft in 2013 Salsaencasa opgericht. Zij waren wederzijds al snel geïnteresseerd in elkaars bedrijf en activiteiten. In december 2013 tijdens het programma van Cubamovesyou in Havana hebben Osamany en Martin een aantal ontmoetingen en besprekingen gehad. Vanaf dat moment staat Salsaencasa op de lijst van danscholen waarmee wordt samengewerkt op het gebied van danslessen

Dansles Cubaanse Salsa door Salsaencasa in Havana
Anja krijgt Cubaanse Salsa dansles van Osmany in Casa Maria in Havana

In januari 2014 heeft Anja van Dillen dansles gehad van Osmany in Casa Maria aan de Malecón in Havana. In veel opzichten echt heel bijzonder. Anja haar eerste dansreis naar Cuba. Haar eerste Salsa danslessen. Anja was de eerste klant van Cubamovesyou die bij Salsaencasa bij Osmany danste. Voor alle partijen waren deze danslessen bijzonder succesvol en naar volle tevredenheid verlopen. Bijgaande foto geeft een beeld van hoe Salsaencasa (zeg maar Salsa ’thuis’) er uit kan zien. Met veel dank aan Anja!

 

 

Zie voor de facebooksite van Salsaencasa:

=> Salsaencasa op facebook

 

6 Reacties

 1. Osmany laat zijn danspartner stralen op de dansvloer!
  Ik heb met veel plezier twee keer dansles gehad van Osmany Machado. Hij is een serieuze leraar die veel aandacht schenkt aan techniek op hoog niveau. Osmany is vooral erg vriendelijk waardoor je je als dame al snel op je gemak voelt. Hij is heel geduldig en gaat net zo lang door totdat je de verrassende moves onder de knie hebt. Voor mij is hij de beste dansleraar die ik ooit gehad hebt. Een goede danser kan niet alleen goed leiden, maar zorgt er vooral voor dat hij de dame met wie hij danst, laat stralen. En dat kan Osmany als geen ander!

 2. Osmany ” Expersion Salsera, estilo propio y sabor natural. Como persona especial, respectuoso y amigo . Como profesor paciente, creativo original . Aprendi a bailar salsa en Santiago , pero tuve la posibilidad de conocerlo y bailar con el en la Habana y aunque diferente su estilo del paso basico hacia los laterales y atras ,comparado al de Santiago, el no cambio mis pasos, los hizo mejor y mas seguros hasta que me sintí capaz de combinar esos dos estilos y hacerlo una combinacion especial , porque eso es la Salsa y el es experto en ayudar a que esos cambios se han posibles. Tres vueltas seguidas NO señor , me llamaban pata de palo , 2 y por favor , y en unas 2 sesiones , ya daba mas vuelta que un trompo y con coreogarfia incluida. Hay muchos profesores de salsa en Cuba que merecen Respeto y Osmany Machado es uno de ellos.

  http://www.facebook.com/photo.php?v=1990019284122

 3. Ook ik heb Osmany via een dansreis leren kennen. Sindsdien heb ik diverse malen les van hem gehad en inmiddels is hij een goede vriend geworden.

  Osmany is bijzonder getalenteerd, heeft een enorme passie voor de dans, is bescheiden en ontzettend sympathiek. Hij heeft ongelofelijk veel geduld en niks is hem teveel. Zijn stijl is uniek en het klopt wat Annemarie zegt; hij geeft de dame alle ruimte om te stralen.

  Ik kan Osmany dan ook van harte aanbevelen, evenals zijn dansschool. (Afgelopen december heb ik nog les bij hem gehad). Hij gaat zeer serieus met zijn werk om en heeft een erg goede, enthousiaste en fijne groep van dansleraren om zich heen verzameld.

  Zijn Engels is voldoende, dus ‘no te preocupas’!

 4. Afgelopen 3 weken heb ik in Cuba door mogen brengen tijdens een individuele dansreis vormgegeven door Cuba Moves You. De gehele reis was ontzettend persoonlijk vormgegeven en werd een reis om nooit meer te vergeten. Ik ging voor het eerst naar Cuba en had nog nooit salsa gedanst. Inmiddels hoop ik dat ik snel weer een keer terug kan!

  Mijn thuisbasis was Havana waar ik dansles kreeg in mijn casa aan de Malecon van Osmany van SalsaenCasa. Osmany is een hele goede docent, goede danser en een heel fijn persoon. Hij stelt je op je gemakt als je het spannend vind, herhaalt alles zo vaak nodig is, wil dat je elke les weer veel leert, is geduldig en zet door als je zelf met je handen in het haar staat, hij is positief, complimenteus als het goed gaat, kritisch als het nodig is en let op de details. Hij is professioneel en punctueel en vooral iemand waarmee je heerlijk kunt dansen en ook lol kunt hebben.

  Het was een ervaring om nooit te vergeten en ik hoop ooit nog eens terug te kunnen gaan en zou graag ook dan weer dansles krijgen van Osmany.

 5. Mijn eerste keer Cuba in 2011 heb ik een hele week mogen dansen met Osmany. Een geweldige ervaring!
  Hij geeft zo fijn les, dat je vergeet dat je les hebt en vooral alleen maar kan genieten. Je danst door zijn manier van dansen met je gevoel en niet met je hoofd.
  Hij is ontzettend geduldig en neemt de tijd om je alles goed uit te leggen en te laten zien. En hij doet wat alle heren het eigenlijk zouden moeten doen……hij laat je het stralende middelpunt zijn op de meest mooie manier. Een vrouw die danst met een lach van oor tot oor!
  En niet vergeten onze show in 1830….Onvergetelijk!

  http://www.youtube.com/watch?v=ksQGO2NryiQ

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.