Clarissa Atíes Moracen

Clarissa Atíes Moracén komt uit Santiago de Cuba.

Clara Ibis Aties Moracen
Clarissa heeft een professionele achtergrond in sport en heeft in het nationale volleybal team van Cuba gespeeld.

Clarissa, Clarita of Clara heeft een MBA titel op het gebied van sport. Zij heeft als danslerares regelmatig les gegeven aan groepen toeristen uit het buitenland. Om haar rol als danslerares beter uit te kunnen voeren heeft Clarissa Engels geleerd. Zij heeft zich de Nederlandse taal goed eigen gemaakt. Clarissa is een ingetogen persoonlijkheid die graag vanuit de achtergrond opereert. Zij heeft gevoel voor service en menselijke verhoudingen. Daarbij zijn de kennis van Cuba de cultuur en de taal natuurlijk van onschatbare waarde.

Clarissa & Martin getrouwd in Santiago de Cuba 12-12-12
Huwelijksfoto Clarissa & Martin 12-12-12

Clarita heeft Martin ontmoet in november 2010 in Santiago de Cuba tijdens een dansvakantie van Martin. Clara was de danslerares van Martin en al snel bloeide de liefde op. In februari 2011, juni 2011 (Havana, rondreis samen en Santiago de Cuba), november 2011 hebben zij intensief elkaar beter leren kennen. In juni 2011 in Havana hebben zij zich verloofd. In periode maart / mei 2012 is Clarissa naar Nederland gekomen voor een lange vakantie en om elkaar nog beter te leren kennen. Aan het einde van die periode is besloten om op 12-12-12 in Santiago de Cuba in het huwelijk te treden.

In eerste instantie wilde Clarita geen groot huwelijk. Maar toen Martin zijn plannen steeds verder uitgewerkt had stemde zij toch in met een groot huwelijk waarbij uiteindelijk zo een 30 vrienden van Martin op het huwelijk naar Santiago de Cuba kwamen. Vanzelfsprekend waren ook de familie en vrienden van Clara goed vertegenwoordigd.

Voor 26 van hen is een programma opgesteld waarin de vliegreis, transfer, verblijf, danslessen, diner, lunches, excursies, vervoer en exclusieve party's met een ware dubbelcompetitie (danswedstrijd en life bands muziekwedstrijd) werden aangeboden. Feitelijk is hieruit Cubamovesyou ontstaan.
Voor 15 van de 26 deelnemers is het nodige voor een verlenging georganiseerd waarbij het idee om met Cubamovesyou ook rondreizen aan te bieden ontstaan.

Clarissa wil graag leren en zich verder ontwikkelen in deze voor haar nieuwe rol. Daarbij wil zij jou graag de mooiste dingen van haar Cuba laten zien. In 2013 en 2014 heeft Clara de basiscursus inburgering succesvol afgerond en uiteindelijk haar verblijfsvergunning in Nederland gekregen. In 2015 is Clarita geëmigreerd naar Nederland en hard gewerkt aan het verder inburgeren en het leren van de Nederlandse taal. Daarbij speelt zij een steeds grotere rol in de organisatie van een toenemend aantal klanten van Cubamovesyou.

Clarissa en Martin ontvangen en/of begeleiden je graag in Cuba om met elkaar een onvergetelijke tijd te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *