Veel gestelde vragen over Cuba reizen

Wat ik wil weten over Cuba
Veel gestelde vragen over Cuba met antwoorden van Cubamovesyou

FAQ Veel gestelde vragen.

Op deze pagina worden veel gestelde vragen over Cuba reizen met de antwoorden door Cubamovesyou weergegeven.
Natuurlijk zijn er veel meer vragen. Je bent van harte welkom om deze te stellen. Op onze contactpagina is daarvoor een formulier opgenomen waarin dat direct kan. Het kan en mag uiteraard ook via andere kanalen zoals e-mail, telefoon, een bericht via messenger, what's app, SMS en dergelijke.

Is er een visum nodig voor Cuba?

Ja Cuba vereist een visum.
Meer lezen over het visum voor Cuba kan op onze website.

Dit visum voor Cuba vul je in.
Voorbeeld van een visum voor Cuba

Hoeveel geld moet ik meenemen naar Cuba als ik bij jullie geboekt heb?

De prijzen voor dansreizen naar Cuba
Prijzen Cubamovesyou voor Cuba reizen

Een goede maar nog niet zo een eenvoudige vraag om te beantwoorden. Dat hangt natuurlijk erg van van hoe je met je geld omgaat en hoe je wil leven. Maar ga uit van een orde van grote van rond de 30 euro per dag minimaal.  

Het is verleidelijk om meer uit te geven, maar daar gaat iedereen uiteraard helemaal zelf over.

In welke tijd van het jaar kun je het beste naar Cuba reizen?

Het gehele jaar door kun je prima naar Cuba reizen, maar de allerbeste reistijd is vanaf november tot april, na de regentijd. Deze periode valt na het natte seizoen,alles is mooi groen, het is er dan droog en zonnig weer met aangename temperaturen. Van juni tot medio november kunnen er in Cuba orkanen voorkomen, met de grootste kans in september en oktober. In die periode kan de temperatuur ook hoog oplopen. Tegenwoordig worden orkanen ruim van te voren aangekondigd, zodat er genoeg tijd is om voorzorgsmaatregelen te nemen, maar het kan gebeuren dat je je reis moet aanpassen omdat bepaalde hotels gesloten of steden niet te bereiken zijn. Lees meer over het weer en het klimaat van Cuba op onze pagina daarover.

Hoe zit het met elektriciteit in Cuba?

Electriciteit in Cuba wijkt af van dat in Nederland en België. Om te beginnen zijn de stopcontacten / stekkers van een andere vorm. Er zijn, relatief goedkoop, apparaatjes (verloopstekkers) te koop die in de Cubaanse stopcontacten passen en waarin de stekkers zoals wij die kennen passen. Ons advies is om er daarvan een of enkele mee te nemen. Afhankelijk van hoeveel electrische apparaten jij meeneemt en hoe vaak die aan opgeladen danwel direct aangesloten moeten zijn

Een ander punt is dat er in Cuba 110-120 V en 60 Hertz gangbaar is. Veel van de apparaten die wij gebruiken kunnen daar mee omgaan. Maar niet allemaal. Kijk daarom goed op het betreffende apparaat en / of de gebruikershandleiding van dat apparaat. Er zijn omvormers te koop maar die zijn relatief duur. Als je die aan gaat schaffen laat je dan in een speciaalzaak hierover goed adviseren om een miskoop en mogelijk erger het beschadigen van jouw apparaat met mogelijk gevaarlijke gevolgen te voorkomen.
Lees meer over dit vraagstuk op:

=> Inzicht in elektrische systemen

Kan ik een reis online boeken?

Cubamovesyou  heeft op haar website een online boekingsformulier staan.
Door het insturen van dit formulier geef jij opdracht om voor jou een reis te boeken en lever jij de gegevens aan om dit te kunnen doen.
Voordat jij een boeking doet is er meestal al uitvoerig contact geweest waarin is afgestemd uit welke bouwstenen jouw boeking bestaat.
Hoe het boekingsproces er uit ziet is beschreven op de pagina boeking.

Zijn de dansreizen voor single's, stelletjes, groepen, jonge mensen, of......?

De dansreizen zijn voor een ieder toegankelijk. Voor individuele deelnemers, partners, (vrienden)groepen. Jong en oud. Het geheel is een groepsreis. Iedereen krijgt een eigen danspartner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *