Gezondheid en veiligheid in Cuba

Welke informatie biedt Cubamovesyou over gezondheid en veiligheid aan?

Informatie over de gezondheid en veiligheid in Cuba
Gezondheid en veiligheid in Cuba

Wij hechten eraan om goede en betrouwbare informatie te verstrekken. In dat kader:

1. Cubamovesyou geeft graag kort wat belangrijke en praktische informatie;

2. Daarnaast geven wij graag actuele informatie door te verwijzen naar de autoriteiten in Nederland die daar over gaan;

 

Korte algemene informatie over gezondheid in Cuba

Voor een reis naar Cuba is vaccinatie niet verplicht. Het advies is wel om je in te laten enten voor hepatitis en DTP. en evt. buiktyphus,
behalve als je korter dan 2 weken naar Cuba gaat.

Ons advies is om een bezoek te brengen aan de GGD en hun adviezen op te volgen.
Website van de GGD Nederland:

=> GGD Nederland

Diarree is de meest voorkomende kwaal voor toeristen in Cuba. Om dit te voorkomen drink geen water uit de kraan maar koop water in gesloten flessen. Dit is goed verkrijgbaar. Het meenemen van Immodium (of loperamide) en ORS raden wij absoluut aan.

Bescherming tegen de zon is ook een aandachtspunt. De zon kan nog sterker zijn dan je denkt. Neem een goede bescherming tegen de zon mee. Zonnebrand en passende kleding kunnen je goed beschermen.

In Cuba komt dengue voor. Deze wordt overgedragen door steekmuggen. Een goed anti-muggenmiddel biedt hier bescherming tegen.

Mocht je medicijnen gebruiken, neem dan de bijsluiter(s) mee, zodat er geen twijfel over kan bestaan dat je geen drugsgebruiker bent. Neem een Spaans- of anders Engelstalige brief van je arts mee over dit medicijngebruik.

Heb je een bril of draag je lenzen, neem dan een extra bril of extra paar lenzen mee.

"Jet Lag" is een ontregeling van je "biologisch klok", o.a. het ritme van slapen en wakker zijn, dat veroorzaakt wordt door het vliegen over meer dan drie tijdszones. De eerste dagen na de vlucht moet je lichaam wennen aan het nieuwe bioritme waardoor je moe en suf kunt zijn. Drink in het vliegtuig hooguit matig koffie en alcohol. Drink vooral veel water en/of frisdrank! Pas je zo snel mogelijk aan, aan het Cubaanse slaapritme.

Het is niet verstandig om water uit de kraan te drinken. Daar is ons gestel niet tegen bestand. Koop water in flessen en drink dat.
Als je in een casa-particular verblijft en de eigenaar je iets met water aanbiedt dan kun je erop vertrouwen dat dit gekookt water is. Zij zijn bekend met de situatie.

Ben voorzichtig met het kopen van drinken en etenswaren op straat. Ons advies is om de reguliere winkels en restaurants aan te houden.

Voor meer actuele en uitgebreidere informatie verwijzen wij naar:

=> Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering

=> Tropenzorg

Voor veiligheid verwijzen wij u graag naar de actuele reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken:

=> Reisadviezen MINBUZA

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken brengt ook de Reisapp uit. Hierin kun je instellen om meldingen per land te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *