Salsa Vista

Samenwerking SalsaVista met Cubamovesyou

Cubamovesyou werkt samen met SalsaVista.

Salsa Vista dansschool
Salsa Vista partner van Cubamovesyou

Beide promoten zij op hun eigen manier de Cubaanse Salsa, samen helpen zij elkaar om hun wederzijdse doelstellingen te bereiken. Waar mogelijk en binnen hun mogelijkheden bundelen zij hun krachten om voor hun klanten het beste aan te kunnen bieden wat in hun vermogen ligt.

Al verschillende leerlingen van de dansschool hebben met veel plezier deelgenomen aan een dansreis naar Cuba met Cubamovesyou.

Cubamovesyou is regelmatig op een party georganiseerd door SalsaVista om de dansreizen naar Cuba te promoten. Er is dan gelegenheid om vragen te stellen en je goed te oriënteren op een dansvakantie.

De dansschool geeft les in meerdere dansstijlen. Maar centraal staat toch de Cubaanse Salsa. Zij schrijven hierover. 

Salsa

Salsa is een Spaanse woord dat ‘saus’ betekent. En dit is de beste omschrijving voor de muziek: de versnelde Cubaanse son op de eerste tel van de muziek, gemengd met Latin Jazz, Afro Cubaanse percussie en elementen uit andere muziekstromingen met de witte clave als basisritme. Salsa als muziek is aan het begin van de jaren 70 ontstaan in New York (V.S.). De basis van deze muzieksoort, de son, komt uit Cuba. Het eiland Puerto Rico heeft ook een grote bijdrage geleverd aan het ontstaan en de ontwikkeling van salsa muziek. Internationale salsa artiesten: wijlen Celia Cruz en Marc Anthony. Salsa voor dansers:

  • Dansers beginnen op de eerste tel van de muziek te dansen. De leiders beginnen met de linkervoet te stappen en de volgers doen hetzelfde met hun rechtervoet.
  • Beide danspartners nemen een rust op de 4de en op de 8ste tel van de muziek.

In het gastenboek van Cubamovesyou hebben enkele leerlingen van SalsaVista een stukje geschreven. Daar kun je lezen hoe zij de reis en service van Cubamovesyou ervaren hebben.

Salsa Vista Breda
Logo Salsa Vista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *