Vrienden op het gebied van Cuba reizen en Salsa

In de submenu's worden onze vrienden die actief zijn op het gebied van de salsa, Cuba of aangrenzende kennisgebieden opgenomen
Excursie op het Cubaanse platteland
Vrienden helpen elkaar de berg af in Boniato

Het gaat hier bijvoorbeeld om dansschool houders, dansleraren, fotografen, organisatoren van evenementen, eigenaren van winkels voor dansschoenen, kleding, accessoires. Maar ook over deskundigheden zoals vertalen, specialistische winkeltje voor Cubaanse spullen en dergelijke.

Wij voelen ons gezegend met veel vrienden. Veel van hen hebben wij leren kennen door het organiseren van een reis voor hen en/of tijdens Salsa dansen. Daarin zit ook een wisselwerking.

Bij het organiseren van de vakanties naar Cuba is er een heel persoonlijk contact. Als het om de groepsreizen waarbij wij als reisleider meegaan gaat dan brengen wij veel tijd door met de groep. Maar ook bij de individuele reizen is er bij de voorbereiding, tijdens de reis zelf en ook na de reis sprake van regelmatig contact. In een aantal gevallen zijn daar vriendschappen door ontstaan die wij koesteren. 

In Nederland en België zijn liefhebbers van Salsa relatief kleine gemeenschappen. Zij gaan regelmatig naar danslessen, workshops, party's, festivals, concerten en dergelijk. Daar tref je elkaar en vaak wordt er samen gedanst. Veel gesproken wordt er niet. Dat is door de muziek niet mogelijk. Maar vaak heb je aan een blik en glimlach ruim voldoende. De passie die wordt gedeeld verbroederd en maakt vriendschappen.

Maar ook in de meer zakelijke sfeer in aanverwante sectoren ontstaan vriendschappelijke contacten. Met enige regelmaat worden er dansschoenen en/of danskleding gekocht. Leuke contacten zijn ontstaan met dansschool houders en met de organisatoren van festivals, DJ's, organisatoren van concerten en van party's. Zaken doen en vriendschappelijke contacten kunnen samengaan en elkaar zelfs versterken.

En dan zijn er last but not least natuurlijk nog onze vrienden uit Cuba. Dat zijn er veel in diverse sectoren. Denk aan bevriende contacten met een casa particular (bed & breakfast) waar wij al vele jaren graag over de vloer komen. Onze dansleraren waar al veel van onze klanten les hebben genomen. Een aantal chauffeurs die ons en onze klanten bijzonder goede diensten hebben bewezen. Gidsen, duikschool houders, contacten waar wij graag paardrijden en nog veel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *