Havana

Havana, de hoofdstad van Cuba

Havana (Spaans: San Cristóbal de La Habana) is de hoofdstad van Cuba en met 2.135.498 inwoners (volkstelling 2010) verreweg de grootste stad op Cuba. De stad ligt in de provincie Ciudad de La Habana.

Het capitolio in Havana.
Capitolio — in la Habana

La Habana is de levendige hoofdstad van Cuba. De stad herbergt vele oude gebouwen en monumenten. De stad is in drie wijken te verdelen: Habana Vieja (Oud-Havana), Centro Habana en Vedado. Habana Vieja is de oudste wijk vol historische bezienswaardigheden. Het lijkt alsof de tijd er stil is blijven staan, maar er zijn genoeg winkels. Het centrum is een wijk met gebouwen uit verschillende tijden in verscheidene bouwstijlen. Rond 1890 is men begonnen met het bouwen van de wijk, maar pas rond 1940 werd de bouw afgerond. De Franse stadsarchitect Forestier, die een groot deel van de wijk ontwierp, maakte de wijk af. De derde wijk is Vedado. Vedado betekent 'verboden'; de wijk kreeg deze naam omdat er in de 16e eeuw niet op deze plaats mocht worden gebouwd. Het is de belangrijkste wijk met brede lanen, grote huizen en veel licht. De meeste politieke gebouwen staan er, en er zijn veel winkels, bioscopen, kantoren enzovoort, maar het lijkt ook een oude wijk door de oude huizen met grote tuinen.

Salsa dansen op stelten in oud Havana
Salsa dansen op stelten in Havana

Bron: Wikipedia

Bron: Wikipedia
CC-BY-SA / GNU/FDL

=> Link naar de tekst in Wikipedia

 

 

Toevoegingen door Cubamovesyou

La Habana is overduidelijk de hoofdstad van Cuba. Hier zijn de grotere uitgaansgelegenheden, meer winkels met relatief bezien meer te koop, de betere restaurants. Door de ligging kent de stad invloeden vanuit Noord Amerika zichtbaar in bijvoorbeeld de bouwstijl.
De stad is vervallen. Er storten veel gebouwen in en er is te weinig geld om de vaak prachtige panden goed te onderhouden. Daarbij is veel in de hoofdstad ook duurder dan in andere plaatsen in Cuba.

Het grote theater in Havana
Gran Theatro Havana

 

Fotogalerij Havana

De stad Havana Cuba
De stad Havana bezien vanaf Christo beeld
Skyline Havana bezien vanaf de Malecón
Skyline Havana bezien vanaf de Malecón
Havana Cuba
Havana bij zonsondergang