Playa Girón

Playa Girón, natuur, duiken en geschiedenis

Geschiedenis van Cuba in Playa Giron
Aankomst in Playa Girón

Playa Girón is een kleine gemeenschap gelegen aan het strand. Er is voor zo een kleine gemeenschap opvallend veel te doen. Het dorpje ligt aan de varkensbaai en heeft een bekende geschiedenis.

Varkensbaai

In april 1961 werd er door Cubaanse bannelingen gesteund door de CIA een invasie bij de kust van de varkensbaai uitgevoerd. Een van de twee aanlandingsplaatsen was op deze plaats. Het doel was om Fidel Casto te verdrijven en de macht te grijpen. De invasie in de Varkensbaai liep uit op een fiasco voor de Amerikanen. Nog altijd zijn er veel vragen, met name over de rol van de CIA.

Het dorpje ligt aan een mooi strand en daarnaast ook nog eens tegen een van de grootste natuurgebieden van Cuba aan. Ben je sportief, geïnteresseerd en/of avontuurlijk aangelegd dan is een verblijf een aanrader voor jou.

In de buurt is een krokodillenboerderij. Interessant om eens gaan kijken hoe deze dieren worden geteeld.
Een ander bijzonder interessant punt is het nationale park Cienaga de Zapata. Een van de grootste natuurparken van Cuba. Dit reservaat is zo een 129.000 hectoren groot. Het kent een moerasgebied met 175 soort vogels, 31 soorten reptielen en zelfs ruim 1000 soorten ongewervelden dit alles te midden van 900 soorten Caraïbische planten. Het is mogelijk om dit natuurpark met een gids te bezoeken. Op die manier kom je gemakkelijker op mooie plekken en kun je toelichtingen krijgen en dingen te weten komen die je op een andere manier mogelijk ontgaan

Bij het strand is een hotel met daarbij veel kleine huisjes die verhuurd worden. Wel in een oude staat.
Bij het dorpje zelf worden relatief veel casa particulars (bed & breakfast) aangeboden.

Jutia. Boommarmotten uit Cuba
Jutia fokkerij in Playa Girón.
Playa Girón plaatsnaambord
Vertrek uit Playa Girón Cuba
Strand bij Playa Girón Cuba
Strand bij Playa Girón Cuba
Strandvakantie in Cuba
Strand bij Cienfuegos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *