Duiken in Cuba

Duiken onder begeleiding in Cuba
Duiken bij Playa Girón in Cuba

In Cuba kun je fantastisch duiken, of je nu een beginner, of een ervaren duiker bent.

of snorkelen in Cuba

Is duiken niet jouw ding, of staat een duikcursus nog niet op jouw vakantieplanning? Dan is snorkelen een prima alternatief om toch van de prachtige Cubaanse onderwaterwereld te genieten. Het enige wat je hiervoor moet kunnen, is zwemmen. Snorkelen is namelijk niet moeilijk en er is slechts één gevaar... Het kan zijn dat je het water niet meer uit wilt!

We sommen de pluspunten van de Cubaanse onderwaterwereld even voor je op:

Warm, azuurblauw, helder water

Cuba ligt in de tropen en dat brengt niet alleen heerlijk hoge temperaturen aan land met zich mee, maar ook in het water. Gemiddeld schommelt de watertemperatuur tussen de 26 en 29 graden Celsius, waardoor je zeker geen dik duikpak aan hoeft. Daarnaast is het water helder. Natuurlijk, na een fikse tropische regenbui kan het weleens wat minder zijn, maar over het algemeen heb je zo'n 20-30 meter zicht. En dat maakt dat je optimaal kunt genieten van het rijke onderwaterleven!

Duikvakantie in Cuba
Prachtige gekleurde vissen

Veel verschillende duikstekken

Cuba is een groot eiland en dat betekent een kustlijn van maar liefst 2.700 kilometer. Het behoeft geen verdere uitleg dat dit veel mogelijkheden geeft! De duikstekken zijn makkelijk toegankelijk en er is voor duikers van alle niveaus iets bijzonders te beleven. Zo is kantduiken op veel plekken mogelijk, met een eenvoudige entry en exit. Maar bootduiken is ook een optie. Er zijn stekken met zacht glooiende rifhellingen, maar ook stekken met steil aflopende muren! Voor de Cubaanse kust liggen bovendien een aantal interessante scheepswrakken: Spaanse galjoenen en onderzeeërs. Daarnaast zijn er - afhankelijk van waar je op het eiland zit - zogenaamde cenotes (onderwatergrotten) te bezoeken. Kortom, voor ieder wat wils!

Onderwater leven bij het duiken in Cuba
Interessante tropische onderwaterwereld

Rijk onderwaterleven

Waar je ook gaat duiken, de riffen rondom Cuba zijn nog in goede staat, waarschijnlijk omdat er relatief weinig industriële vervuiling is. Qua bodembegroeiing zie je veel kleurrijke sponzen, gorgonen, koraalwaaiers en steenkoralen. Als duiker kom je regelmatig murenen, barracuda's en kreeften en met een beetje geluk ontmoet je ook een schildpad, haai of rog! Lion Fishes zijn helaas ook doorgedrongen tot de wateren rondom Cuba, maar er zijn andere duiklocaties in de wereld waar de schade vele malen groter is!

Goede voorzieningen om te duiken in Cuba

In Cuba zijn enkele goede duikscholen. Onder goed verstaan we organisaties met goed opgeleide gidsen, die aandacht hebben voor de duikers met wie ze te water gaan. Daarnaast beschikken ze over duikmateriaal van goede kwaliteit. Cubamovesyou heeft een aantal goede partners waarmee samen gewerkt wordt.

Meerdere combinaties mogelijk

Cubamovesyou kan voor jou een echte duikreis verzorgen, maar het is ook mogelijk om een combinatiereis uit te werken. Daarbij is duiken dan één van de activiteiten die je onderneemt, naast bijvoorbeeld danslessen of paardrijden. In overleg met jou werken we graag de vakantie uit zoals jij die graag wil.

Koraal en prachtige onderwaterwereld in Cuba
Nog veel bijna onaangetast koraal

Begeleiding en duiklessen

Alle duiken die je via ons boekt, ga je te water met een ervaren divemaster of instructeur. Hij of zij zorgt voor een goede briefing en veilige, relaxte duik naar de mooiste plekjes onderwater.

Heb je nog geen duikbrevet? Geen probleem! Cuba is een prima bestemming om te leren duiken. In overleg kunnen we dan ook een of meer duiklessen voor jou regelen, van een enkele introductieduik, tot een complete cursus, afhankelijk van de tijd die je hieraan wilt besteden.

Neem contact op voor de mogelijkheden.

Duikvakantie in Cuba
Duiken in Cuba

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *