Cienfuegos

Cienfuegos mooi stadshart aan de zuidkust van Cuba.

Bahia Cienfuegos
De baai van Cienfuegos

Cienfuegos is een stad met een prachtig centrum in Cuba. De stad ligt aan de zuidkust van Cuba. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie.

Cienfuegos is een universiteitsstad. De stad heeft een mooi centrum met goed onderhouden gebouwen in de franse stijl. De stad is gebouwd aan een grote, helaas tamelijk vervuilde, baai met slechts een kleine strook strand op de kop van het schiereiland Punta Gorda. De boulevard richting Punta Gorda heet, zoals in meer plaatsen in Cuba de Malecón. Er is toerisme, maar met mate, niet in hele grote getale.
Het gerestaureerde, centrum kent statige gebouwen en kleurrijke huizen. De buitenwijken zijn niet zo fraai.
Het Parque José Marti heeft sfeer en charme. Op dit plein vindt men het Teatro Tomas Terry, waar in roemrijkere tijden grootheden als Enrico Caruso en Sarah Bernhardt hebben opgetreden. Het originele Palacio de Valle in Punta Gorda is een unicum. Met zijn bombastische mix van Venetiaanse en Moorse motieven doet het aan het Alhambra van Granada denken.

Bevindingen bezoek Cubamovesyou

Cienfuegos is een sfeervolle stad. Er zijn veel mooie gebouwen in goede staat te bewonderen. Er is een haven en jachtclub. Er zijn leuke uitgaans- en eetgelegenheden. Het is heerlijk om er 's-avonds langs de Malecón te wandelen. Iets uit te gaan eten. Uit te gaan in een van de leuke gelegenheden. Als je geluk hebt vind je onderweg misschien een leuke life band die optreed. Absoluut de moeite waard om een bezoek te brengen en om een of enkele dagen te genieten.

In de omgeving is het nodige te doen. Er is een mooie botanische tuin die zeker de moeite waard is. Er is een Dolfinarium met shows waar het ook mogelijk is om zelf te zwemmen met Dolfijnen. Voor sommige is dat een lang gekoesterde wens.

Club Nautico Cienfuegos Cuba
Club Nautico Cienfuegos
Cienfuegos met een fraai centrum
Kiosk op Park Marti in Cienfuegos