Holguín

Holguín, toegangspoort tot het oosten

Internationaal vliegveld Holguín
Frank País. Internationaal vliegveld Holguín

Holguín ligt in het noord-oosten van Cuba. Het is de hoofdstad van de provincie die ook Holguín heet. De stad werd in 1545 gesticht als San Isidoro de Holguín en is vernoemd naar de stichter García de Holguín, een Spaanse officier.
Er zijn meerdere kleine stadsparken. Het bekendste is het centrale stadsplein, het Calixto García. Buiten de stad ligt een internationaal vliegveld. Dit wordt vooral gebruikt voor mensen die Santiago de Cuba, Guardalavaca, Baraoa, Camagüey en dergelijke steden in middel en Oost Cuba bezoeken. Het is mogelijk om vanuit dit vliegveld met een directe binnenlandse vlucht naar Havana te vliegen.

Als je na de lange vliegreis na aankomst binnen Cuba niet te lang wil reizen of voor vertrek na de terugreis in de buurt van het vliegveld wil zijn dan is de stad een goede verblijfsplaats.

 

De stad kent Spaanse invloeden wat aan het aantal kerken en de gebouwen goed te zien is. Om de omgeving te verkennen is de stad een prima uitvalsbasis. De winkels zijn redelijk goed gevuld voor Cubaanse begrippen. 
Er is een casa de Musica en wij hebben en leuke restaurantjes met jonge ondernemers aangetroffen en bezocht.

Holguín Cuba
Winkelstraat in Holguín
Afbeeldingen van de geschiedenis van Cuba
Afbeelding geschiedenis van Cuba